VIA BOB ESPONJA

Croquis de com arribar al peu de via
No busqueu més per internet segur que no trobareu una altra entrada per la via d'escalada de Bob Esponja a Sant Llorenç de Montgai. Ningú, amb decència dirà que ha fet aquesta via, a menys que tingui 10 anys, o 70!!!
És una via oberta per Juan Gutierrez - l'equipador de la zona - per la canalla (i pels escaladors amb molta, molta experiència). Des d'aquesta perspectiva no està gens malament: Baixa dificultat, molt bona protecció, exposició baixíssima i casi no cal caminar.
La va equipar al novembre d'enguany (2011). Algun dia calia anar-la a provar abans que ens fem massa vells.

Primera tirada.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
1ra tirada: (20 metres - III).
Des del camí ja es veuen els primers parabolts a l'esquerra en una placa tombada darrera d'una modesta cresta - com va trobar aquest racó el Juan???. Com està a l'obac de la cresta moltes vegades està humida i ATENCIÓ patina molt i cal anar en compte no per la dificultat sinó perquè llisca com una mala cosa. Evitar fer la via en aquestes condicions. Hi ha 7 parabolts.
2na tirada: (20 metres - III+) Anem a buscar una carena per on pujarem sense gaires dificultats. Hi ha 6 parabolts.
Sortint de la segona tirada.
3ra tirada: (25 metres - IV) Pugem per la cresta. Ara guanya una mica de verticalitat i trobem la principal dificultat de l'escalada però acabem caminant fins una coveta on finalitza la via. Hi ha 8 parabolts.

Accés:
Sortim de Sant Llorenç de Montgai en direcció a Camarasa. Als 500 metres s'incorpora el barranc Fondo. Una pista el ressegueix per l'esquerra. Aparquem als pocs metres.
Sortint de la tercera tirada.

Aproximació:
Seguim el camí del barranc. A l'esquerra marxa el camí a la Formiguera. Continuem recte i aviat creuem el barranc de Cal Cintó. Creuem una petita cresta desdibuixada i ja trobem una placa tombada on es comença l'escalada tot veien força parabolts (3 min.)

Descens:
A l'esquerra de la cova veiem una corda que ens ajuda a descendir els primers metres i després per un corriol costerut anem a buscar el camí d'anada (7 min.)


Vista des del final de la via.









FITXA TÈCNICA:
Comarca: Noguera.
Dificultat: IV-
Temps d'escalada: 1 h.
Temps d'aproximació: 3 min.
Temps de descens: 7 min.
Llargada: 65 metres.
Material: 8 cintes. Corda de 60 metres.
Època recomanable: evitar els dies amb boira, amb humitat i l'estiu. La primera tirada humida llisca molt i esdevé desagradable.
Tipus de roca: Calcaria.
Via oberta per: Juan Gutiérrez (
novembre de 2011).

Comentaris

  1. Dons jo penso fer-la !!! Gràcies pel blog,

    ResponElimina
  2. Ahir dia 28/10/12 la vam fer, es veritat el primer tram humit rellisca moltisim! es una bona via per fer amb gent inexperta, esta molt bé i molt ben asegurada.

    ResponElimina
  3. Si et va agradar també pots anar al triangle del cilindre que te la mateixa filosofia.

    ResponElimina
  4. Perfecte! mirare avia'm a qui puc enganyar per anar a fer-la. Moltes Gracies, la vostra Web es genial!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR