PARABOLTS ANÒNIMS I OBLIDATS

Des de l'aparcament de la Formiguera
La colla dels dimecres encara que la tarda sigui al gener molt curta i faci molt fred ens neguem a quedar-nos a casa. Avui hem anat a uns parabolts que hi ha sota del Cilindre que dibuixen dues línies d'escalada esportiva. No sabem qui els va posar i segur que fa molt temps que ningú els aprofita malgrat l'esforç de l'equipador desconegut. Tot és anonimat però la colla hem escalat i ens ho hem passat molt bé. Segur que si molts escaladors
sabessin que allí poden estirar els braços igual pujarien a passar una estoneta els dies que no es pot fer res més.
Després unes canyes i unes patates braves a un bar de la plaça Mercadal de Balaguer i més contents que uns gínjols cap a caseta.
Descripció:
Observar la ressenya. Està feta des de l'aparcament de la Formiguera. Mireu el ressalt que hi ha sota de la paret del Cilindre. A la paret de tons més grisos clars és on heu de pujar en menys de 5 minuts, seguint el sender que puja a la Via Vidal - Farreny.
Hi ha dos vies de parabolts
(1) La de la dreta (IV+ - 12 metres - 5 parabolts): Pugem per una placa agradable. Al costat d'un arbustre les preses semblen haver desaparegut. Us caldrà estirar de valent doncs a dalt hi ha molt bon canto.
(2) La del mig (IV+ - 15 metres - 5 parabolts): Pugem per un diedre fins arribar a un pas on cal fer un parell de passos en bavaresa. Dalt ja només us queda un pas d'adherència.
(3) La de l'esquerra (V - 15 metres - 2 burils, un clau, un taco de fusta i 1 parabolt): Diguem la veritat aquesta no la vaig poder pujar doncs ja estàvem farts de passar fred. La va fer en Sergi Gamiz, Havia una instal·lació vella. Hi ha pintura groga a la paret que ens recorda unes vies que van obrir els militars fa anys per fer pràctiques. Puja per un diedre fins pujar a un ressalt ja dalt de tot. Ara cal girar a la dreta. Potser un dia d'aquest ens decidim a reequipar la via.
FITXA TÈCNICA:
Temps d'aproximació: 5 minuts.
Orientació: Sud-oest (ideal per fruir del sol). Segurament és dels darrers llocs de Sant Llorenç on toca el sol.
Roca: Calcària, molt bona. Encara que es nota que no hi puja gaires escaladors doncs hi ha una mica d'herba.




Comentaris

  1. crec que aquestes vies las varen equipar uns militars fa bastant tems per fer practiques.

    Lo niko

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Niko:
      Els militars van equipar un munt de vies per la zona amb uns burils que estan rònics i rovellats. Estaven pintats amb esprai groc. Les dues vies (esquerra i central) estan equipades amb parabolts. A l'esquerra hi ha burils militars... Em pregunto qui va posar els parabolts??
      De totes formes per a tu no són aquestes vies doncs tens un nivell superior.

      Elimina
    2. pues no se, lo Lluís Olondri o el Marmol pot ser sàpiguen alguna cosa??? gracies per lo del nivell però amb el tercer vaig comença i as però acabar amb vell.

      Salutacions.
      loniko

      Elimina
  2. Companys una de aquestes vies es diu per La canalla, crec que es la mes fàcil..?
    Adjunto la adreça de a on la tinc ressenyada i sembla que te bastants anys…?
    Guillem

    http://guillem2.blogspot.com/2014/01/vidalfarreny.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gran Mestre i sempre admirat Guillem Arias ara em sap greu portar-te la contrària... quina gosadia la meva ... però les vies de la Canalla les vam reequipar també nosaltres i estan una mica més a la dreta. Practicament a tocar. Sota Cilindre és un muret de 15 metres de paret damunt mateix del parking.
      Et sona això de invertir per quan ens jubilem i tinguem vies per fer (Una idea teva i que segueixo fidelment).

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR