CAVALLERS: ADHERÈNCIA AL GRANIT

Al voltant de la pesa de Cavallers en la vall de Boi hi ha potser la major concentració de vies equipades del Pirineu. No us les acabareu!!. Mireu el llibre Roca caliente en los Pirineos vol. 2 Cavallers. i veureu que no exagero. Al setembre vam fer el Campament del CELleida i vam anar a fer uns blocs. Ideals per practicar adherència en el granit: seguretat en els peus, mugronets .... No vam fer vies difícils (al menys jo) però si que vam "disbrutar". El dissabte vam portar la mainada al sector de La Kanalla i van demostrar que ja ens peguen pallissa. El diumenge vam anar a un sector que hi ha a tocar de les escales - molt senzill - i després vam pujar dalt a buscar  l'ombra i vam pujar per dues vies que picaven més però que no estan ressenyades al llibre del Luichi.

Com arribar-hi:
Deixem el cotxe a l'aparcament superior de la presa de Cavallers en l'extrem nord de la vall de Boi. Passem la presa i prenem una escala que hi ha a l'esquerra. Baixem dos trams i prenem unes escales encimentades a la dreta.
Les vies de l'Escales estan aquí mateix i si seguim el caminet trobarem el sector més ampli i variat de la Kanalla.
Les dues vies a l'ombra les vam fer damunt d'on acaben les vies del primer tram de les Escales i vam tirar més a l'esquerra. (10 minuts des de l'aparacament).

Dades a tenir present:
- El sector de la Kanalla ésta molt concorregut.
- Al sector de les Escales només vam trobar tres vies (al llibre en posa 4). La reunió estava muntada només sobre un parabolt. Semblava que l'altre estava tret.
- Les vies que vam fer a l'esquerra podrien ser de V (primer pas vertical a la vora d'un pi) d'uns 18 metres i un altre de V+ amb un primer pas d'adherència molt fi també d'uns 18 metres que acaben en la mateixa reunió. Vies molt interessants i a l'ombra d'un gros pi.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS